Glyph

Zvezda predstavila tim za LoL Esports Balkan Ligu

Crvena Zvezda je danas na konferenciji za štampu i zvanično predstavila svoj League of Legends tim koji će se takmičiti u drugoj sezoni regionalne balkanske lige – Esports Balkan Lige.

Izvor: Crvena Zvezda eSports

Crvena Zvezda je obezdila učešće u drugoj sezoni Esports Balkan Lige kupovinom slota ekipe Wind and Rain o čemu smo pisali ovde, a sada je poznato i sa kojim igračima će poći u pohod na vrh balkanske LoL scene. U obraćanju novinarima, menadžer ekipe Vedran Vlahović je naznačio da je glavni cilj Zvezde da razvija mlade lokalne talente i omogući im da jednog dana postanu vrhunski igrači koji će se boriti na internacionalnoj sceni. Pored glavnog tima Crvena Zvezda ima i akademiju u kojoj će najveći talenti dobiti priliku da se dokažu i izbore mesto u prvom timu. Paralaleno sa razvojem mladih taleanta oni imaju i velika očekivanja od svog tima koji će se primarno boriti za jedno od četiri mesta koje vode u plejof.

Da bi do toga došli, okupili su interesantan miks talentovanih i iskusnih igrača, kojima su pridodali i pojačanja iz Rumunije i Poljske kako bi upotpunili sliku koju su zamislili kada je Zvedin LoL tim u pitanju.

Izvor: Crvena Zvezda eSports

Iz ekipe X25 Esports doveli su uigrani duo koji čine junger Dušan “Ryuzaki” Petrović i mid lejner Nemanja “Akiles” Radaković, dok su u ADC igraču Nikoli “Chopsteek” Mihailoviću prepoznali potencijal koji im je potreban na bot lejnu. Njemu će u lejnu društvo praviti iskusni Cretu “ang” Octav, bivši kapiten i osnivač rumunske ekipe Nexus Gaming koju smo gledali i u prvoj sezoni EBL lige i od njega se očekuje da pomogne timu da se što pre uigra, kao i da donosi važne odluke u samoj igri.

Najveću enigmu u timu predstavlja poljski top lejner Jan “Mikoshida” Kanarkowski za kog trener ekipe Miloš “sa1na” Šainović tvrdi da je tačno ono što su tražili – kombinacija igrača koji ima individualni kvalitet i spremnost da igra ono što je najbolje za tim. Njega nismo imali prilike da gledamo u balkanskom regionu, tako da će biti veoma interesantno videti kako će se snaći među top lejnerima kao što su Toni “Sacre” Sabalić i Dimitrios “Freezy” Kouziokas koji su obeležili prvu sezonu EBL lige.

Zvezda veruje da je promena formata grupne faze EBL lige sa BO3 na BO1 dobra za njih i da će im ovo omogućiti da do izražaja dođe sve ono na čemu vredno rade ovih dana kada su taktike u pitanju. Po načinu na koji je uprava Crvene Zvezde odgovarala na pitanja vidi se da imaju pripremljen plan za razvoj njihove esport sekcije i da će dati sve od sebe da stanu rame uz rame sa najboljim ekipama na Balkanu.

Uz veliku podršku fanova i dovoljno truda dobar rezultat je neminovan, ostaje samo da vidimo koliko će vremena trebati Crvenoj Zvezdi da uspehe iz tradicionalnog sporta prenese i u esport. Sudeći po onom što za sada vidimo – na pravom su putu.

Izvor: Crvena Zvezda eSports

Sastav sa kojim će Crvena Zvezda nastupiti u LoL Esports Balkan Ligi izgleda ovako:

Top lane – Jan “Mikoshida” Kanarkowski
Jungle – Dušan “Ryuzaki” Petković
Mid lane – Nemanja “Akiles” Radaković
ADC – Nikola “Chopsteek” Mihailović
Support – Octav “ang” Cretu

Trener – Miloš “sa1na” Šajinović

 

Izvor: Sportkulb.rs

http://sportklub.rs/Esports/a228282-Zvezda-predstavila-tim-za-LoL-Esports-Balkan-Ligu.html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.